Selasa, 20 September 2022

Cuba Pekena Essenso Colombian Microground Coffee Tengok Sedap ka?

Salam semua! πŸ™‹πŸ»‍♀️✨

Kopi dan cheq sememangnya berpisah tiada. Selalu dok asyik pekena Nescafe Classic Dark Roast saja, sekali-sekala tu pekena la jugak kopi Starbucks dan Maxim... kali ni cheq try pekena kopi segera dari L'OR Essenso pula, cheq pilih Colombian Mystique microground coffee ☕😎

Jumaat, 9 September 2022

Aiskrim Mochi Boba ni Sedap ka?

Salam semua! πŸ™‹πŸ»‍♀️✨

Salam September dan salam cuti sekolah dah nak habis... jom sembang pasai aiskrim viral yang sudah mendapat pelbagai reaksi dari warganet kita, iaitu aiskrim Mochi Boba, keluaran Nestle. Sudah beberapa bulan aiskrim makanan 'Jepun kacuk Taiwan' ni berada dalam pasaran tempatan kita, cuma cheq saja yang baru berkesempatan nak merasa πŸ˜‹πŸ˜†

Jumaat, 12 Ogos 2022

Memang Betul Aiskrim Nescafe Gold Cappuccino itu Sedap Teruk!

Salam semua! πŸ™‹πŸ»‍♀️✨

Kali ini cheq nak sembang pasai aiskrim viral yang sudah banyak mendapat reviews dari warganet kita, iaitu aiskrim Cappuccino Nescafe Gold, keluaran Nestle. Sudah beberapa bulan aiskirm special ni berada dalam pasaran tempatan, cuma cheq saja yang baru berkesempatan nak merasa πŸ˜‹πŸ˜†

Ahad, 24 Julai 2022

Super Supreme Pizza dari PizzaHut yang Bertambah Super dengan Hand Crafted Crust

Salam semua! πŸ™‹πŸ»‍♀️✨

Dinner apa malam ni? Cheq pekena pizza dari PizzaHut. Rindu kat pizza pulak dah... πŸ•πŸ˜†

Super Supreme pizza (large, light & airy new hand crafted crust) RM49.90. Ini harga sebelum diskaun dan baucar. Harga dari aplikasi FoodPanda.

Ahad, 17 Julai 2022

Makan Nasi Berlaukkan Kerepek Peria?

Salam semua! πŸ™‹πŸ»‍♀️✨

Jom kita sembang pasai makanan lagi, syok bercakap pasai topik makanan ni πŸ˜‚πŸ€“. Hangpa biasanya dok makan nasi dengan apa selain lauk-pauk yang berat dan berkuah semua tu? Biasa cuba pekena nasi dengan kerepek peria dak? πŸ€“

Sabtu, 25 Jun 2022

Burger Terbaru Oishii Burger dari Marrybrown Ada Wasabi dalam Sosnya

Salam semua! πŸ™‹πŸ»‍♀️✨

Dinner apa cheq malam ni? Tengah dalam mood nak makan burger ayam tadi jadi cheq pun pilihlah Marrybrown sebab sebelum-sebelum ni pun burger ayam situ memang tidak menghampakan cheq. So... belek-belek menu Marrybrown Kangar kat Foodpanda, nampak ada tema baru. Depa up tema Jepun pulak kali ni, 'OISHII'. Sedap sungguh ka? Kena la try kan... πŸ˜‹πŸ”

Ahad, 19 Jun 2022

Nasi Goreng Pattaya yang Bulat dan Comei?

Salam semua! πŸ™‹πŸ»‍♀️✨

Dalam banyak-banyak jenis nasi goreng, nasi goreng apa yang hangpa rasa paling mencabar nak buat? Pada cheq la, paling mencabar nak masak bagi jadi betoi-betoi elok, bulat dan comei ialah... Nasi Goreng Pattaya, atau dengan nama lainnya Nasi Goreng Telur Bungkus πŸ‘©πŸ»‍πŸ³πŸ˜†✨

Isnin, 13 Jun 2022

Nak Minum Air Kosong pun Ada Pantang Larangnya ka?

Salam semua! πŸ™‹πŸ»‍♀️✨

Apahai dengan tajuk entri cheq kali ni? Jawapannya, ADA baqhanggg... nak minum ayaq kosong pun kena berhati-hati dan ada tatatertibnya yang kita perlu cakna rupanya... adoih, jom kita teliti satu persatu... πŸ‘€πŸ§

Ahad, 29 Mei 2022

Lempeng Kobis yang Sedap hingga Termimpi-mimpi

Salam Ahad semua! πŸ™‹πŸ»‍♀️✨

Entri kali ni cheq nak sembang pasai masak-masak lagi. Jom kita buat Lempeng Kobis pulak jom... πŸ‘©πŸ»‍πŸ³πŸ˜†

Isnin, 2 Mei 2022

Satu-satunya Kad Raya yang cheq Dapat pada Tahun ini

Salam Aidilfitri 1443H buat semua muslimin dan musliman sekalian! πŸ§•πŸ»πŸ€πŸ»✨

Merujuk kepada tajuk entri cheq kali ni, "Satu-satunya kad raya yang cheq dapat pada tahun ini, ialah daripada seorang sahabat baik cheq yang berada nun jauh di Johor Bahru sana" πŸ˜†πŸ‘‡πŸ»❤

Selasa, 5 April 2022

Kentang Putar Segera Knorr yang Boleh Cabar Kentang Putar Restoran Fastfood

Salam awal Ramadhan semua πŸ§•πŸ»✨

Alhamdulillah, kita ditemukan lagi dengan bulan Ramadhan yang mulia dan masih diberi kesempatan untuk berusaha mengumpul pahala dengan sebaik mungkin. InshaAllah... 🀲🏻✨

Jumaat, 25 Mac 2022

Krim Mujarab untuk Atasi Masalah Sakit Sendi? Mujarab Betoi ka?

Salam semua! πŸ™‹πŸ»‍♀️✨

Hadoih... agak lama cheq menyepi tak hapdet blog ni sebab tadak mood langsung nak berblog bila kesihatan tengah tak begitu baik ni. Lutut kanan cheq buat hal lagi sejak beberapa minggu yang lepas, rasa sengal dan sakit-sakit menyucuk setiap kali nak bangun dari duduk, nak turun dan naik tangga, nak solat dan sebagainya. Mood nak buat apa-apa aktiviti pun kelautlah jadinya πŸ˜žπŸ˜“

Isnin, 31 Januari 2022

Apa Khabaq Anak Pokok Seedless Guava Cheq Sekarang?

Salam semua! πŸ™‹πŸ»‍♀️✨

Amboih, dah nak habih bulan Jan 2022 ni baru cheq nak hapdet blog noo... kiranya entri pertama cheq bagi tahun 2022 ni ialah entri pasai dua batang anak pokok jambu batu seedless cheq la noo... πŸ˜‚πŸ˜†