Sabtu, 25 Jun 2022

Burger Terbaru Oishii Burger dari Marrybrown Ada Wasabi dalam Sosnya

Salam semua! 🙋🏻‍♀️✨

Dinner apa cheq malam ni? Tengah dalam mood nak makan burger ayam tadi jadi cheq pun pilihlah Marrybrown sebab sebelum-sebelum ni pun burger ayam situ memang tidak menghampakan cheq. So... belek-belek menu Marrybrown Kangar kat Foodpanda, nampak ada tema baru. Depa up tema Jepun pulak kali ni, 'OISHII'. Sedap sungguh ka? Kena la try kan... 😋🍔

Ahad, 19 Jun 2022

Nasi Goreng Pattaya yang Bulat dan Comei?

Salam semua! 🙋🏻‍♀️✨

Dalam banyak-banyak jenis nasi goreng, nasi goreng apa yang hangpa rasa paling mencabar nak buat? Pada cheq la, paling mencabar nak masak bagi jadi betoi-betoi elok, bulat dan comei ialah... Nasi Goreng Pattaya, atau dengan nama lainnya Nasi Goreng Telur Bungkus 👩🏻‍🍳😆✨

Isnin, 13 Jun 2022

Nak Minum Air Kosong pun Ada Pantang Larangnya ka?

Salam semua! 🙋🏻‍♀️✨

Apahai dengan tajuk entri cheq kali ni? Jawapannya, ADA baqhanggg... nak minum ayaq kosong pun kena berhati-hati dan ada tatatertibnya yang kita perlu cakna rupanya... adoih, jom kita teliti satu persatu... 👀🧐

Ahad, 29 Mei 2022

Lempeng Kobis yang Sedap hingga Termimpi-mimpi

Salam Ahad semua! 🙋🏻‍♀️✨

Entri kali ni cheq nak sembang pasai masak-masak lagi. Jom kita buat Lempeng Kobis pulak jom... 👩🏻‍🍳😆

Isnin, 2 Mei 2022

Satu-satunya Kad Raya yang cheq Dapat pada Tahun ini

Salam Aidilfitri 1443H buat semua muslimin dan musliman sekalian! 🧕🏻🤝🏻✨

Merujuk kepada tajuk entri cheq kali ni, "Satu-satunya kad raya yang cheq dapat pada tahun ini, ialah daripada seorang sahabat baik cheq yang berada nun jauh di Johor Bahru sana" 😆👇🏻❤

Selasa, 5 April 2022

Kentang Putar Segera Knorr yang Boleh Cabar Kentang Putar Restoran Fastfood

Salam awal Ramadhan semua 🧕🏻✨

Alhamdulillah, kita ditemukan lagi dengan bulan Ramadhan yang mulia dan masih diberi kesempatan untuk berusaha mengumpul pahala dengan sebaik mungkin. InshaAllah... 🤲🏻✨

Jumaat, 25 Mac 2022

Krim Mujarab untuk Atasi Masalah Sakit Sendi? Mujarab Betoi ka?

Salam semua! 🙋🏻‍♀️✨

Hadoih... agak lama cheq menyepi tak hapdet blog ni sebab tadak mood langsung nak berblog bila kesihatan tengah tak begitu baik ni. Lutut kanan cheq buat hal lagi sejak beberapa minggu yang lepas, rasa sengal dan sakit-sakit menyucuk setiap kali nak bangun dari duduk, nak turun dan naik tangga, nak solat dan sebagainya. Mood nak buat apa-apa aktiviti pun kelautlah jadinya 😞😓

Isnin, 31 Januari 2022

Apa Khabaq Anak Pokok Seedless Guava Cheq Sekarang?

Salam semua! 🙋🏻‍♀️✨

Amboih, dah nak habih bulan Jan 2022 ni baru cheq nak hapdet blog noo... kiranya entri pertama cheq bagi tahun 2022 ni ialah entri pasai dua batang anak pokok jambu batu seedless cheq la noo... 😂😆