Jumaat, 26 Jun 2020

Segmen TEKA APA ITU oleh Cik Suerin

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua... hah? Cik Suerin buat segmen blogger? πŸ˜³πŸ˜†πŸ˜Ž

Ya kawan-kawan sekalian, sudah lama sebenarnya cheq teringin nak anjurkan apa-apa segmen blogger tapi tak pernah ada idea yang cheq rasa macam menarik untuk diguna pakai 🀭


Syarat-syarat Penyertaan

1. Ikuti blog cheq ni dengan menekan butang 'Ikut' di ruang sidebar kanan blog ini. Cheq akan ikuti blog hangpa juga 😎

2. Komen saja di entri ini dengan jawapan hangpa bagi soalan berikut:

"Apakah satu kaedah masakan dan satu jenis perkakasan yang telah cheq gunakan untuk menghasilkan hidangan ayam di dalam gambar di atas?"

Contoh-contoh jawapan: Goreng dalam kuali, rebus dalam periuk, rebus dalam kuali... dll.

3. Seorang peserta boleh komen sebanyak mana yang dia mahu πŸ˜†

4. Segmen ini akan ditamatkan apabila terdapatnya tiga peserta yang berjaya meneka dengan tepat πŸ˜„


🎁 Hadiahnya?

1. Cheq akan review blog tiga orang peserta yang telah berjaya memberi jawapan yang tepat πŸ€“

2. Cheq akan masukkan blog tiga orang tersebut ke dalam bloglist cheq yang ada di ruang kanan sidebar blog ini πŸ˜„


Haa... mudah saja kan syarat-syarat bagi segmen cheq yang pertama ni? Para peserta tak perlu buat entri khas apa pun, cuma kena ikuti blog ni dan komen saja untuk menjawab soalan maut cheq yang ada di atas tu πŸ˜‚

Cheq akan kongsikan resipi penuh bagi masakan cheq yang super marvelous ni nanti setelah segmen ni selesai πŸ‘©πŸ»‍🍳🍲


πŸ˜† Sekian, selamat meneka! πŸ˜†


*************************************************

Terkini (8 Julai 2020)


Dengan ini, cheq ingin mengisytiharkan yang segmen TEKA APA ITU yang pertama ini sudahpun TAMAT setelah ada 3 orang peserta berjaya meneka jawapannya di ruang komen. Walaupun kaedah memasak yang diteka itu tidaklah tepat, tetapi peralatan memasak yang mereka teka tu sudah berjaya diagak dengan betul. Tahniah cheq ucapkan kepada dear anies, Rubiah Kadir dan ct cheery! πŸŽŠπŸŽ‰✨

Ya, peralatan memasak yang cheq guna untuk memasak masakan ayam dalam gambar di atas tu ialah... sebuah AIR FRYER! πŸ˜†

Nantikan entri resipi penuh bagi masakan cheq yang cukup bermisteri itu! πŸ˜‚

Nantikan juga entri-entri blog review untuk para pemenang segmen ini yang bakal menyusul nanti. Terima kasih cheq ucapkan buat semua peserta yang sudi memeriahkan segmen ini di ruangan komen. Hangpa sempoi! πŸ˜ŽπŸ‘πŸ»✨


Jumpa lagi di lain entri!
πŸ™‹

48 ulasan:

  1. bakar dalam oven...hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Timakasih sudi teka..nanti cheq bagitau jawapannya di akhir segmen πŸ€“

      Padam
  2. TΓΌrkiye'den katΔ±lΔ±m olmuyor sanΔ±rΔ±m πŸ˜„

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Tak mau teka sekali ka AJ? πŸ€“

      Padam
  4. Ayam yang dimasak dalam oven bersama dengan bawang..betul tak ehh? Heheh main teka ja ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Timakasih sudi teka..nanti cheq akan bagitau jawapannya di akhir segmen πŸ˜†

      Padam
  5. Ayam dimasak bersama nasi dalam periuk nasi. Macam masak nasi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Timakasih sudi teka..nanti cheq akan bagitau jawapannya di akhir segmen πŸ˜†

      Padam
  6. Ayam di panggang dengan menggunakan pemamnggang ajaibπŸ˜…

    BalasPadam
    Balasan
    1. Timakasih sudi teka..nanti cheq akan bagitau jawapannya di akhir segmen πŸ˜†

      Padam
  7. panggang dalam oven 50liter., ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Timakasih sudi teka..nanti cheq akan bagitau jawapannya di akhir segmen 😎

      Padam
  8. Dah ada tiga orang jawab bakar/panggang dalam oven, tapi segmen ini masih berjalan. Ini bermakna jawapan itu tidak tepat 😎

    BalasPadam
  9. Balasan
    1. Timakasih sudi teka..nanti cheq akan bagitau jawapannya di akhir segmen 😎

      Padam
  10. HAAA teka jangan tak teka... hahaha/... sis rasa guna noxxa kot.. hentam je ni!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi..noxxa tu brand kepada pressure cooker tu ka? πŸ€“
      Timakasih sudi teka..nanti cheq akan bagitau jawapannya di akhir segmen 😎

      Padam
  11. Ayam di panggang dalam magic pan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Timakasih sudi teka..nanti cheq akan bagitau jawapannya di akhir segmen 😎

      Padam
  12. Boleh komen lagi kan? Rebus dalam periuk.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Timakasih sudi teka lagi hihi....clues baru akan timbul lagi selepas ni selagi belum ada jawapan yang tepat dari 3 orang peserta πŸ˜†

      Padam
    2. Ada peserta yang sudah jawab betul ke?

      Padam
    3. Goreng dalam kuali.

      Padam
    4. Teka lagi, teka lagi..πŸ€“

      Padam
  13. Belum ada jawapan ye..berdebar jugak nak tau

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh teka lagi cikgu kalau tak yakin dengan jawapan yang sebelum ni πŸ€“

      Padam
  14. jawapan: kaedah menggoreng, alatan: air fryer


    sy main bantai je ni jawapan hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Timakasih sudi teka..clues baru akan timbul lagi selepas ni selagi belum ada jawapan yang tepat dari 3 orang peserta πŸ€“

      Padam
  15. Sudah ada 3 orang pilih kaedah 'goreng', tapi segmen ini masih lagi berjalan. Ini bermakna jawapan berkenaan kaedah memasak itu tidak tepat 😬

    BalasPadam
  16. Balasan
    1. Timakasih sudi teka..clues baru akan timbul lagi selepas ni selagi belum ada jawapan yang tepat dari 3 orang peserta πŸ€“

      Padam
  17. Guna air fryer kut. Hahahah

    Ke stim? Tapi nampak ada mcm hitam sikit² tu kat tepi ayam.

    Done follow #88

    BalasPadam
    Balasan
    1. Timakasih sudi teka..clues baru akan timbul lagi selepas ni selagi belum ada jawapan yang tepat dari 3 orang peserta πŸ€“

      Done follow kembali hihi 🎈

      Padam
  18. Balasan
    1. Timakasih NA sudi teka lagi, silalah teka lagi..πŸ˜†

      Padam
  19. Semoga lancar dan sukses segmennya πŸ™‚

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pak, enggak mau coba komen menekanya sekali? 😁

      Padam
  20. Saya cuba ya, CS. Kaedah masakan gril menggunakan gril pan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Timakasih sudi teka juga JR πŸ˜†

      Padam
  21. Kaedah memanggang guna air fryer πŸ€—

    BalasPadam
  22. Dengan ini cheq ingin mengisytiharkan yang segmen ini sudah TAMAT setelah ada 3 orang peserta berjaya meneka jawapannya. Walaupun kaedahnya tidaklah begitu tepat, tetapi peralatan yang mereka teka itu sudah tepat. Ya, peralatan memasak yang cheq gunakan ialah AIR FRYER πŸ˜‚πŸ‘πŸ»

    Tahniah buat DEAR ANIES, RUBIAH KADIR, dan CT CHEERY πŸ˜„πŸŽ‰

    BalasPadam
  23. Terbaik πŸ‘πŸ₯°

    BalasPadam

Komen hangpa atas tanggungjawab hangpa la naa, timakasih sudi singgah sini ❤

Popular 30 Hari Lepas