Salam Ahad semua! ππ»♀️✨
Entri kali ni cheq nak sembang pasai masak-masak lagi. Jom kita buat Lempeng Kobis pulak jom... π©π»π³π
Sebelum ni cheq pernah kongsi macam mana cheq buat Pajeon kan? Orait, kali ni cheq modify sikit resipi yang dulu tu dan hasilkan "Kobis-jeon" atau Baechujeon pulak, tapi yang ini tak ikut resipi Baechujeon sangatlah, sebab cheq tak gunakan kobis panjang. Cheq guna kobis bulat dan buat ikut cara cheq yang tersendiri. Dan hasilnya? Marvelous baqhianggg... ππ
Bahan-bahan:
1. Noraini's Korean Pancake Mix (200g) *Kat Shopee ada tepung ni, harganya RM2.10 saja
2. Kobis bulat (≈3 genggam, dipotong kasar)
3. Bawang besar (≈segenggam, dihiris nipis)
4. Sosej ayam (4 batang, dihiris separa nipis)
5. Tepung kentang atau jagung (3 sudu besar)
6. Air (≈200ml, untuk dibancuh dengan tepung)
7. Serbuk perisa Maggi secukup rasa (1 sudu kecil)
8. Minyak kelapa sawit (disembur dengan menggunakan oil sprayer semasa menggoreng)
Cara-caranya:
Sila rujuk gambar kolaj di bawah π€ππ»
Jumpa lagi di lain entri!
π
Thanks for your sharing...
BalasPadamYou're welcome and thanks for dropping by ❤
PadamNampak sedap dan menarik resepi CS ni.
BalasPadamTimakasih JR, cuba la nanti bila rasa nak makan lempeng special π
Padamcicah..sambal bilis, sedap ni...makan begitu saja pun enak sih!
BalasPadamSedap juga tu KakNO π€ππ»
Padambahan resepi pun sedap tu kejadiannya mesti xtau nk habak kan cek
BalasPadamHihi.. kejadiannya membahagiakan tekak dan perut π€π
PadamMakan begitu sahaja tanpa sos ya.
BalasPadamIni ikut selera masing² nak makan macam mana dan dengan apa π
PadamMenarik resepi lempeng kubis ni. Sekali tengok macam lempeng pizza atau piza kertas. Tambah cheese agak2 jadi makanan Italian agaknya kan.
BalasPadamBuh cheese dia jadi Italian, buh sambal belacan dia jadi Melayu, buh kimchi dia jadi Korean π
PadamMasakan yang sedap. Sekilas seperti martabak ya. Oh ya saya follow blog ini. Sukses selalu
BalasPadamTerima kasih ya pak Vicky πΌ
Padam