Selasa, 5 April 2022

Kentang Putar Segera Knorr yang Boleh Cabar Kentang Putar Restoran Fastfood

Salam awal Ramadhan semua 🧕🏻✨

Alhamdulillah, kita ditemukan lagi dengan bulan Ramadhan yang mulia dan masih diberi kesempatan untuk berusaha mengumpul pahala dengan sebaik mungkin. InshaAllah... 🤲🏻✨

Dalam entri ni, cheq nak sembang pasai topik makanan segera pula. Selain mi segera, bubur segera dan pasta segera, kentang putar segera pun ada. Ya, walaupun produk makanan ni sebenarnya sudah agak lama berada di pasaran, cheq ni baru nak cuba merasa kentang putar segera ni. Cheq pilih kentang putar segera berkeju dari jenama Knorr 🤓

Kentang putar berkeju Knorr (RM3.44, harga dari Shopee Supermarket) yang cheq padankan dengan serbuk perisa cendawan Love Earth (RM19.90, harga dari Shopee seller zizigomall) 😋👍🏻

Dari segi tekstur dan rasa, cheq bagi markah 4 bintang dari 5 bintang. Teksturnya cantik macam kentang putar yang segar. Bila cheq tambah sedikit serbuk perisa cendawan dari jenama Love Earth, kesedapan kentang putar ni meningkat sehingga 4½ bintang. Hangpa boleh cari serbuk perisa cendawan ni di Shopee. Produk serbuk perisa ni berguna untuk menyedapkan apa-apa jenis masakan yang serasi dengan perisa cendawan. Tiada MSG, dan semestinya Halal 😬

Dari segi kelengkapan perkakasan (cawan kertas dan garfu plastik), cheq bagi 2½ bintang. Lebih sesuai jika diberi sudu plastik, sebab ini bukannya produk mi segera. Ini kentang putar segera. Memang la boleh nak makan guna garfu plastik, tapi kurang sesuailah dari segi praktikaliti 😅

Dari segi harga, cheq bagi markah 4 bintang. Kalau portion size produk ni boleh dibesarkan sedikit lagi dan harganya dikekalkan, cheq bagi 5 bintang 😬

Overall, cheq sukalah dengan produk kentang putar segera Knorr ni... dan cheq bercadang untuk beli lagi banyak-banyak dan cuba yang ada perisa cendawan dan ayam pula. Mungkin rasanya lebih mantap berbanding yang berkeju saja ni 😬


Sekian dulu ulasan personal cheq berkenaan produk makanan segera kentang putar berkeju dari jenama Knorr. Tak sabaq pulak rasanya nak cuba yang ada perisa cendawan dan ayam 😆😋


Jumpa lagi di lain entri! 

🙋

16 ulasan:

  1. kenyang ke cik suerin mkn mcm ni je?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada kalanya perut rasa macam lapaq tapi kurang selera nak makan, so time macam ni la produk ni akan membantu melegakan perut dan menghilangkan rasa lapar dengan pantas. Dah mula rasa bosan dengan instant noodles, aim kentang putar pulak 😂

      Padam
  2. Balasan
    1. Memang sedap dan takdak MSG pulak tu 🤓👍🏻

      Padam
  3. WAH KENTANG PUTAR CAMPUR SEGALA BAGAI SEDAP TU

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap dan pantas untuk disediakan 🤓👍🏻

      Padam
  4. Salam Ramadan..wahh, menarik ni..nak jg try, kena pi cari ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Ramadhan buat KakNO juga 🤝🏻🧕🏻

      Cari kat Shopee ja senang cerita 😆

      Padam
  5. Very interesting:) thanks for your sharing...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Glad you think so, Cam 🤓❤

      Thanks for dropping by my humble blog 🌼

      Padam
  6. Tak pernah lagi cuba kentang putar ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau JR suka kentang putar/lecek, JR mesti cuba yang ni 😆

      Padam
  7. buat hal baca kentang putar ni siang-siang hari.. (",) haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dugaan di bulan Ramadhan 🤭😆

      Padam
  8. Kentang putar pun ada perisa pelbagai.
    Ingatkan kentang putar sahaja.
    Agaknya ada tidak di kedai? Kena cari untuk belek-belek tengok secara fizikal.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh cuba cari di supermarket besar atau hypermarket, kemungkinan besar ada jual di sana 🤓

      Padam

Komen hangpa atas tanggungjawab hangpa la naa, timakasih sudi singgah sini ❤