Rabu, 26 Februari 2020

Panda Datang Membawa Burger Daging dan Kentang Goreng dari Sukee Station

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, hangpa suka makan burger daging saiz jumbo yang ada beef patty yang gemuk dan tebai dak? Haa... dalam entri kali ni izinkan cheq untuk berkongsi dengan hangpa semua kat mana ada juai burger daging saiz jumbo yang ada kat negeri Perlih nih... πŸ˜‹
Set Burger Daging SUKEE STATION - RM10.90 (harga dari aplikasi FoodPanda)

Beberapa hari yang lepas, cheq rasa macam teringin nak makan burger daging dan kentang goreng tapi macam tak ada mood nak drive keluaq pi cari burger pulak kan, maka cheq pun ushar dan belek-belek saja aplikasi FoodPanda yang cheq ada install kat smartphone cheq nih... πŸΌπŸ“±πŸ˜†

Menu kedai SUKEE STATION ni meriah jugalah cheq tengok, ada macam-macam set dan kategori makanan dari beberapa jenis sayur, nasi goreng, western food, set asam pedas claypot, set portugis, set ikan goreng panas dan juga minuman. Belek-belek western dia, tengok ada burger daging. Order teruih... πŸ˜‹



Harga - Pada cheq, harganya berpatutan dengan kualiti dan saiz produk makanannya yang besar serta kualiti servis penghantaran FoodPanda πŸ‘πŸ»✨

Kelazatan -  Burger daging yang besar gedabak lagi padat ni ada beef patty yang tebai dan padu. Tengok gaya rupa beef patty tu macam dibuat sendiri oleh chef restoran tu, sebab bentuknya tidak leper dan sekata macam yang diproses oleh mesin di kilang. Rasa daging burger ni agak smokey, dipadankan dengan bawang yang digoreng lembik (stir-fried caramelized onion), sayur lettuce dan sos istimewa yang rasanya agak overwhelming pada cheq. Kentang goreng dia digoreng dengan sempurna, tidak lembik mahupun rentung. Cheq bagi markah 3 bintang dari 5 bintang. Ini pendapat tekak cheq saja naa, pendapat tekak orang lain pula tak pastilah macam mana πŸ˜„

Keberbaloian - Berbaloi jugalah memesan burger dan fries ni melalui aplikasi FoodPanda. Kali ni cheq dapat guna voucher diskaun 30% dengan kod PANDAPAL. Rider pun sampai beberapa minit lebih awal dari jangkaan πŸ˜ŽπŸ‘


OKlah, sekian dulu ulasan pendapat cheq berkenaan set Burger Daging dari restoran Sukee Station, Kangar, Perlis. Syukur Alhamdulillah 😊


Jumpa lagi di lain entri!
πŸ™‹

10 ulasan:

  1. akk pun pesan foodpanda utk dinner...guna voucher jg..berbaloi, takyah keluar pejabat..hehe..baguih betul ada service mcm ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berbaloi sebab jimat masa dan duit petrol πŸ˜„πŸ‘πŸ»

      Padam
  2. Thanks for your sharing 😊

    BalasPadam
  3. Memang murah kalau ikut ketebalan isi daging tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan? Tebal dan padat daging burger ni tau πŸ‘πŸ»

      Padam
  4. Balasan
    1. Makan sorang-sorang ni aman dan tenteram πŸ˜‚

      Padam
  5. suka mkn..beli kat paso mlm jek :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cheq kalau boleh nak elak dari pi pasar malam dan tempat yang ada ramai orang waktu laa ni..πŸ˜·πŸ˜…

      Padam

Komen hangpa tanggungjawab hangpa la naa, timakasih sudi singgah sini ❤

Popular 30 Hari Lepas