Jumaat, 6 Mac 2020

Churros + Sos Coklat Pekat dari Marrybrown tu Sedaplah!

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, apa habaq bulan Mac 2020 hangpa sekalian? πŸ€“✨

MB Churros - RM5.90 (take-away)

Hujung minggu yang lepas, cheq ada singgah ke area Bank Islam sebentar dan kemudian cheq ada berjalan lalu di hadapan outlet Marrybrown. Mata cheq tiba-tiba tertangkap iklan produk terbaru mereka iaitu churros celup sos coklat gelap yang pekat lagi mengiurkan! Apa lagiii... terjah masuk saja laa untuk bungkuih bawak balik churros satu, selagi ianya masih dalam promosi... πŸ€©πŸ˜†


Baiklah... pada pendapat tekak cheq, penilaian cheq adalah seperti berikut:

Harga - Pada cheq, ianya berpatutan dengan saiz dan kualiti produk makanannya πŸ˜„

Kelazatan - Cheq bagi markah 4½ bintang dari 5 bintang. Churros dia gemuk-gemuk, agak crispy di luar manakala tekstur dalamannya lembut dan sedikit kenyal. Terbaik jika dimakan dengan segera sebelum dia jadi sejuk. Sos coklatnya pula cukup pekat dan gelap dengan rasa dark chocolate yang cukup memuaskan. Cheq suka! Ini pendapat tekak cheq sajalah naa, pendapat tekak orang lain pula tak pastilah macam mana πŸ˜„

Keberbaloian -  Berbaloi dengan kelazatan serta saiz portion produk makanannya. Harap cheq sempat beli lagi churros MB ni sebelum waktu promosinya berakhir! πŸ˜‚


Okeh, sekian dulu ulasan pendapat cheq berkenaan churros dan sos coklat gelapnya dari Marrybrown. Gembira cheq sempat menikmati menu item baru yang seketika cuma hadirnya ini. Harap sempat beli sekali atau 2 kali lagi. Syukur Alhamdulillah 😊

Support Marrybrown, support our local brand πŸ˜ŽπŸ‘πŸ»



Jumpa lagi di lain entri!
πŸ™‹

22 ulasan:

  1. churros ni kalau x berminyak, ok rasanya...tak pernah mkan yg marrybrown..yg paling dekat..street churros kt Sogo, beli yg perisa kayumanis..sedap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Perisa kayumanis? Mesti sedap tuu..πŸ˜‹

      Padam
  2. Tatlılar hayata mutluluk ekler değil mi 😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya betul! πŸ˜†πŸ‘πŸ»

      Padam
  3. Waalaikumussalam. Kak pun suka 😍

    BalasPadam
  4. Tak de pulak nampak iklan menu baru ni. Sampai sekarang tak pernah beli lagi churros dari mana2 kedaiπŸ˜‚.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seriuslah JR tak pernah cuba churros? Cuba la yang Marrybrown ni, sedap! πŸ˜†

      Padam
    2. Serius. Sampai sekarang tak berkesempatan untuk cuba lagi.

      Padam
  5. Teringin pula nak cuba.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena pi terjah Marrybrown cepat! πŸ˜†

      Padam
  6. Hari tu baru lalu depan Marrybrown tapi tak nampak pula menu ni. Mungkin kena pergi sekali lagi untuk tengok menu dia in detail.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lah!..kecik sangat agaknya banner iklan dia yang kat luaq kedai tu πŸ˜‚

      Padam
  7. Wah bagi 4 setengah bintang daripada 5 bintang kena cuba nih! memang berbaloi dengan harga tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berbaloiii....teringat-ingat lagi kesedapan churros tu sampai sekarang πŸ˜†

      Padam
  8. Tak pernah lagi cuba yg marrybrown ni..nnti nak terjah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena cepat sebelum dia pupus bila dah habis promosi πŸ˜†

      Padam
  9. nak sikit bolehhhh? ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau kita berjiran buleh laa hihi πŸ˜‹

      Padam
  10. masa dok Muadzam rajin p MB sbb dekat. nowww da balik sini hoho xdok MB semua jauh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. MB ni masih belum banyak lagi cawangan dia kan, sayang la..😞

      Padam

Komen hangpa atas tanggungjawab hangpa la naa, timakasih sudi singgah sini ❤

Popular 30 Hari Lepas