Rabu, 3 Oktober 2018

Rabu Tanpa Kata #1

20 ulasan:

  1. Tekalah ini pokok apa.. :)

    BalasPadam
  2. Lepas ni nanti bolehlah menggoreng terung.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya betulll, buat gulai pun sodappp :)

      Padam
  3. Pokok terung.. buat sambal sedap nie..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Senang hidup pokok ni, dalam pasu pun boleh berbunga. InsyaaAllah boleh berbuahlah pokok terung ni :)

      Padam
    2. Insya Allah.. tak rugi berbudi pada tanah nie..

      Padam
  4. RAJIN BERTANAM TERUNG SU

    BalasPadam
    Balasan
    1. Timakasih KakPI, pertama kali cheq cuba tanam terung ni..dapat beli benih terung semasa berjalan-jalan di Pesta Orkid Perlis hari tu :)

      Padam
  5. masa kecik x suka makan terung. bila besar ni je baru makan. terung masak kari pun sedap!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terung masak apa pun sedap....buat goreng, bakar, kari, lemak cili, gulai, rebus cicah sambal..macam2 jenis masakan. Cukup versatile sayur ni :)

      Padam
  6. Comel bunga terung dah besar humm! lagi sedap di makan dah masak jadi sayur yg berkhasiat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bunga yang dah menjadi buah pun ada, bunga yang gugur tanpa menjadi buah pun ada...adat pokok berbuah :)

      Padam
  7. Awak rajin berkebun ye... kikikiki... Done follow blog awak juga... #20

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rajin bila ada mood berkebun ja, setakat tanam dalam pasu ja bolehlah..hihi

      TQ! :)

      Padam
  8. banyak ke tanam terung ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak banyak pun..saja cuba2 tanam dalam pasu :)

      Padam
  9. terung rupanya.
    aida tak tau. ingat kan pokok bunga ha ha ha ha ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi....dah berbuah dah sekarang, sebiji ja pun jadi la 😄

      Padam

Komen hangpa tanggungjawab hangpa la naa, timakasih sudi singgah sini ❤

Popular 30 Hari Lepas