Jumaat, 23 Oktober 2020

Nescafe Cold Brew Latte - Review yang Paling Ikhlas dari Cheq

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, hari ini sudahpun masuk minggu ke-4 kita berada dalam bulan Oktober tahun 2020... begitu cepatnya masa berlalu kan? Sangat mencabar tahun ni noo... bertabahlah kita... ๐Ÿ˜ท

Okeh, cheq nak sembang pasai kopi lagi kali ni, penggemar kopi la katakan... ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜‹

Nescafe Cold Brew (RM3.00 - harga dari kedai serbaneka U-Station)

Baru-baru ni cheq ada terpikat nak cuba Nescafe Cold Brew Latte, maka terimalah ulasan ikhlas dari cheq berkenaan produk minuman Nescafe yang ini ☕


Pada pendapat tekak cheq, penilaian cheq adalah seperti berikut: 

Harga - Pada cheq, harganya kurang berbaloi dengan kuantiti dan juga rasa produk minumannya yang boleh dikatakan agak hambar ๐Ÿ˜…

Kelazatan - Cheq bagi markah 3 bintang dari 5 bintang. Nampaknya Neskepe bancuh sendiri jauh lebih sedap daripada yang segera ni sebab cheq mesti nak guna Nescafe Dark Roast, Coffeemate dan gula perang kalau bancuh kopi sendiri. Yang Cold Brew ni, sekali ni ja laa cheq minum pun rasanya... sebab curious semata-mata ๐Ÿ˜ฌ

Keberbaloian - Kurang berbaloi dengan harga, rasa serta kuantiti produk minumannya. Tapi ni cuma pendapat cheq sajalah naa... pendapat orang lain pulak tak pastilah macam mana, kan? ๐Ÿ˜„




Baiklah, sekian dulu ulasan pendapat personal cheq berkenaan minuman Nescafe Cold Brew ni. Apa-apa pun cheq tetap bersyukur juga dapat tahu macam mana rasanya produk minuman Nescafe yang ini. Alhamdulillah ๐Ÿ˜Š


Jumpa lagi di lain entri!
๐Ÿ™‹

20 ulasan:

  1. Selalu macam itu, rasa sendiri buat lagi sedap. Cuma Wonda kopi tarik bagi saya sama sedap macam buat sendiri.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uishh ya ka NA? Nak cuba Wonda kopi tarik juga la lepas ni ๐Ÿ˜Ž

      Padam
  2. Kakmim x minum nescafe so takleh komen sgt rasanya.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Penggemar teh la ni kiranya? ๐Ÿ˜„

      Padam
  3. aida ni peminum nescafe tegar.
    namun masih setia dgn nescafe biasa tu, suerin.
    asben tau la, kalau nak berjalan jauh, sure akan beli kan aida setin.
    pernah cuba yg lain, x sesuai dgn tekak.
    yg ni, aida lom try. berminat nak try :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah try Nescafe Dark Roast yang peket hijau tu belum? Try la yang tu, memang extra kaw! ๐Ÿ‘๐Ÿป☕

      Padam
  4. x penah try lg sbb skrg nescafe keluarkn semula latte orange. sy suka yg ni sbb suka bau oren๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Šsalam jumaat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ouhh menarik tu, kalau jumpa nanti cheq nak try ๐Ÿ˜Ž

      Padam
  5. NESCAFE LATTE SEDAP TU

    BalasPadam
    Balasan
    1. Biasa-biasa saja pada cheq yang ni, KakPI ๐Ÿ˜ฌ

      Padam
  6. sy kalau bescafe tin ni suka yg white coffee je hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. White coffee cheq tak layan, jenama apa pun white coffee memang tak ngam dengan tekak cheq ๐Ÿ˜…

      Padam
  7. Lama tak pekena kopi nescafe ni. Kalau kopi dalam tin sy suka kopi tarik wonda.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dua orang dah komen kata kopi tarik Wonda dalam tin tu sedap. Nak kena try juga nih! ๐Ÿ˜†

      Padam
  8. Cik TK kurang minum kopi, kecuali yang mocha. Jadinya tak leh nak komen lebih.. hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lama dah cheq tak layan Neskepe Mocha, yang tu boleh tahan sedap juga la ๐Ÿ‘๐Ÿป

      Padam
  9. sebab tak gemar kuppi jadi tak tau nak respond hehe..
    tapi hari tu ada skali kawan kasi Wonda.. saya teruja dgn rasa dia.. sedap.
    yang nescafe sy penah cuba yang ice tu.. rasa angin2 sikit.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cheq tak dan lagi nak try Wonda kopi tarik dalam tin tu, haritu ada cheq singgah kedai tapi boleh pulak terlupa nak beli..๐Ÿ˜…

      Padam

Komen hangpa atas tanggungjawab hangpa la naa, timakasih sudi singgah sini ❤