Ahad, 15 Mac 2020

COVID-19 | Bezakan Berita Mana yang Palsu Mana yang Benar

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, hangpa pahabaq? Cuti sekolah ni hangpa nak pergi jalan-jalan bercuti ke mana? Semoga semua sedang sihat sejahtera dan mengamalkan apa yang dipesan oleh KKM demi kesejahteraan diri sendiri serta keluarga tersayang 😎

Baiklah, dalam entri kali ni cheq nak kongsi sumber (channel) berita yang sahih serta wajar sekiranya kita semua memilih untuk mengikutinya. Hangpa semua ada install aplikasi Telegram dah ka belum? Jom semua pakat ikuti saluran Telegram MAJLIS KESELAMATAN NEGARA yang rasmi (MKNRasmi) ni: https://t.me/MKNRasmi 






Tidak pasti jangan kongsi naa... 🧐😎

Nak tahu lebih lanjut dan sentiasa up-to-date dengan berita-berita sahih mengenai situasi COVID-19 yang terkini? Ikuti saluran Telegram Majlis Keselamatan Negara yang rasmi di https://t.me/s/MKNRasmi 

Sekian dulu entri cheq kali ni, pendek ja. Jaga diri jaga keluarga. Sentiasa cuci tangan dengan hand sanitizer atau basuh dengan sabun biasa pun sudah memadai sekiranya tiada sanitizer. Musim cuti sekolah ni macam biasalah kan, kenduri sana kenduri sini. Kalau hangpa ada rasa-rasa macam tak berapa sihat tu, takyah la pi kenduri tu. Tuan rumah yang menjemput tu pun tak akan marah aih... melainkan dia dok dalam gua tak ambil tahu langsung pasai situasi negara yang terkini... 🤔🙂


Jumpa lagi di lain entri! 
🙋

10 ulasan:

  1. Müslüman olarak günde 5 vakit abdest ve her daim elimizi yıkıyoruz çok şükür ancak bu virüs yayılma etkisi çok hızlı görünüyor ülkemizde geçen hafta 1 kişi de yalnızca görülmustu şimdi de umreden gelen vatandaşlar ile 6 oldu dua edelim en kısa zamanda bu virüse karşı bir aşı geliştirilir ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes I hope so too. I pray for the best for all of us during this challenging time..🤲🏻😔

      Padam
  2. Saya tengok berita di Astro Awani atau stesen TV rasmi kalau nak tahu berita terkini.

    BalasPadam
  3. sy kalau jumpa hal2 sebegini sy prefer baca je. tak de maknanya nk forward bagai... sbb kita bukan arif dlm hal2 sedemikian

    BalasPadam
  4. Tq..kena baca dari sumber yg betul..don't panic..stay at home..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama la kita don't panic & stay at home sepanjang tempoh RMO ni KakNO 😎

      Padam
  5. kadang-kadang kak ana rasa macam malas nak bersocmed ni, tapi semua perkembangan ada kat sana kan. Pandai2lah kita menilai mana yang tulen dan palsu walaupun terkena juga :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpa kak, kalau dapat mesej-mesej yang macam tu kita baca sendiri ja. Jangan forward atau share 😎

      Padam

Komen hangpa tanggungjawab hangpa la naa, timakasih sudi singgah sini ❤

Popular 30 Hari Lepas