Ahad, 21 April 2019

Salun Muslimah yang Bagus di Kangar, Perlis

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, hari hujung minggu macam ni cheq nak sembang pasai kedai gunting rambut muslimah yang best pula! Haa... asyik dok sembang pasai makanan saja pun tak elok juga kan, kita tukaq topik pasai kecantikan wanita la pulak... πŸ’πŸ»‍♀️πŸ˜†✨

AMMARA HAIR SALON (tingkat atas) | Salun Rambut Muslimah di Kangar, Perlis

Petang Ahad minggu lepas, cheq ada pi gunting rambut di sebuah salun rambut muslimah di Kangar, tidak jauh dari lokasi Giant Hypermarket. Hihihi... ingat tak dulu cheq ada up satu entri yang berkaitan dengan ketidakpuasan hati dan juga perasaan skeptikal cheq terhadap salun rambut wanita yang pernah dikunjungi cheq sebelum-sebelum ini? Well, itu kisah duluuu... kisah silam, kisah yang berlaku sebelum cheq akhirnya terrrjumpa sebuah salun rambut muslimah yang berjaya mengubah persepsi negatif cheq tersebut iaitu AMMARA HAIR SALON di Taman Putra Utama, Kangar Perlis 😎

Ini bukan entri iklan berbayar ya tuan-tuan dan puan-puan sekalian, ini review ikhlas dari seorang pelanggan yang gembira dengan hasil guntingan rambut yang bagus serta layanan yang profesional πŸ’‡πŸ»‍♀️πŸ’πŸ»‍♀️✨

Waktu operasi - Setiap hari kecuali hari Rabu (Rabu tutup), 10am - 8pm. 

Pekej servis salun yang pelbagai dengan harga yang menarik πŸ‘πŸ»✨

Servis baik wajiblah kita sapot kan, semoga salun muslimah yang bagus ini mendapat sambutan yang lebih hebat dan terus maju jaya 😎

Cukup berbaloi mai gunting rambut di sini. Serius cheq cukup berpuas hati dengan hasil guntingan rambut yang baik, kemas dan cukup berhati-hati. Kondisi dalam salun ni pun cantik, bersih, luas dan selesa. Kat muka pintu luar salun ni siap ditampal notis terang-terangan yang menghalang sebarang lelaki daripada menjejakkan kaki masuk ke dalam salun muslimah ni. Lokasi salun ni pun cukup convenient, memudahkan para pengunjung untuk memakir kenderaan, pulak tu tidak jauh dari Giant Hypermarket 😎

Cheq recommend la para wanita muslimah mai gunting rambut kat salun ni... cheq ni confirm la akan repeat mai gunting rambut kat sini lagi lepas nih... πŸ˜ŽπŸ‘πŸ»✨



Jumpa lagi di lain entri!
πŸ™‹

16 ulasan:

  1. bella ammara punya salun ke ni?😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasanya macam bukan, tapi tak pasti la pula..πŸ˜…

      Padam
  2. BAIK SUNGGUH SU MOGA MAKIN BERTMBH MAJU SALON YG SU REVIEW INSYAA ALLAH

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi KakPI, benda baik mesti cheq promote punyalah πŸ˜„♥

      Padam
  3. wau menarik.. tapi jauh.. hehehehe

    BalasPadam
  4. syariah compliance, good service..mmg kena support bisnes Muslimah..dari wanita utk wanita..

    ada salon kt tmpat akk ada tampal notis tak bagi tangkap gambar & buat video, khas utk pompuan je, bagus mcm ni walaupun pekerjanya cina veteran, pelanggan majoriti Muslim..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baguih lagi kalau strict macam tu, cheq pun tak snap gambaq bila dah masuk dalam salun ni..sendiri paham2 la kan hihi 😬

      Padam
  5. Baguslah ada salun muslimah. Dekat tempat saya takde lagi rasanya. Kalau nak pergi potong rambut ke apa ke, saya selalu pergi waktu solat Jumaat dan intai dulu dekat kedai tu ada lelaki ke tak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat negara2 yang majoritinya non-muslim tu memang susah nak buleh jumpa salun muslimah yang bebetul syariah compliant kan Farah πŸ˜…

      Padam
    2. Kalau dekat Canada ni memang takde yang syariah compliant. Saya dekat Canada tak pergi salun rambut langusung. Tapi my first comment tu merujuk dekat rumah saya dekat Malaysia.

      Padam
    3. Oohh huhuu..πŸ˜…πŸ˜…

      Padam
  6. lama cheq tak pi kangaqqqq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh la mai sini bila pi Kangaqqq πŸ˜†

      Padam
  7. kalau servis puas hati, memang rasa nak repeat sokmo je kan haha. sama macam saya kat Seremban sini. ada juga salun muslimah. sebelah blok ja. torbaekk! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terbaik sungguh..πŸ˜‚πŸ‘πŸ»

      Padam

Kata-kata itu mencerminkan peribadi kita, maka berkatalah akan hal-hal yang baik 😊

Popular 30 Hari Lepas