Sabtu, 5 Januari 2019

Dua Ribu Sembilan Belas dahhh...

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, selamat tahun baru 2019!!! πŸŽ‰πŸŽŠ✨



via GIPHY
Sumber gif: Hazelnut Blvd via giphy.com


Hadoih laa, hari ni baru 'dan' cheq nak update blog aih, banyak perkara cheq nak kena bagi settle dari hujung tahun lepas sampai la ke awai tahun ni, busy sungguh aih noo πŸ˜…... Alhamdulillah hari ni boleh la cheq nak rilek-rilek sikit sambil meng-update blog cheq yang baru berumur lebih kurang 4 bulan nih 😎...

Sebagai entri pemula bagi tahun 2019 ni, cheq nak berpantun lagilah (walaupun tak terer) hihi... layankan sajalah naa... 😝


Makan jambu berbelas belas
Perut haru muka biru
Dua ribu sembilan belas
Tahun baru semangat baru


Warna biru warna api
Biru sama ikan Gupi
Resolusi baru ditulis berapi
Resolusi lama dibiar sepi


 Kebun ini bagus hasilnya
Dapat seguni ubi keledek
Tahun ini apa binatangnya
Tahun ini kerbau pendek


πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Sekian dulu entri cheq setakat ini. Walaupun hari ni sudah masuk hari kelima kita di tahun baru 2019 ini, sekali lagi cheq nak ucapkan selamat tahun baru! Tahun baru semangat pun kena baru juga tau, selagi kita hidup ni selagi itulah kita akan diuji dengan pelbagai jenis dugaan dan cabaran. Semoga tahun ni kita semua lebih bersemangat dan tabah mengharungi segala rintangan yang bakal/sedang mendatang. Niatkan semua usaha dan amal kebaikan kita ikhlas kerana Allah Taala. InsyaAllah, everything will be OK πŸ˜Š


Jumpa lagi di lain entri!
πŸ™‹

25 ulasan:

  1. Amboi pantun diaaa...hahaha selamat tahun baru 2019

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi..selamat tahun baru juga ct cheery πŸ˜†

      Padam
  2. Selamat Tahun Baru 2019! :) Syaza follow!~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat tahun baru 2019 juga, 10q FS! 🌷

      Padam
  3. Selamat Tahun Baru. Amboi, Cik Suerin berpantunlah pula di tahun baru ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi..cubaan cheq utk bagi ada kelainan sikit dari kebiasaan πŸ˜‚
      Happy New Year 2019 JR! ✨

      Padam
  4. slmt thn br cik suerinπŸŽ‰πŸ˜Š

    BalasPadam
    Balasan
    1. Happy2019 dear anies 😎🎈

      Padam
  5. Selamat tahun baru 2019, Cik Suerin..

    Semoga ceria2 selalu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tkasih kak Nohas, Happy 2019 juga 😎🎈

      Padam
  6. alamak apa lah kerbau pendek tu..dah baca pantun..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kerbau pendek tu Zodiac cina untuk tahun 2019 ni..hihi πŸ˜€

      Padam
  7. selamat tahun baru duo ribu sembilan blas dah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat tahun baru 2019 buat SS juga ✌😎

      Padam
  8. Selamat tahun baru 2019 buat Cik Suerin. Baru dan blogwalking :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Happy 2019 buat Zumal juga πŸ˜ŽπŸŽ‰..takpa cheq pun blogwalking bila 'dan' ja πŸ˜‰

      Padam
  9. SLMT TAHUN BARU SUERIN..OH TAHUN KERBAU PENDEK KA PATUTLH SENYAP SUNYI XDAQ CITA

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam 2019 buat KakPI juga..hihi itulah kan, kat iklan di tv pun takdak letak icon binatang tu untuk tahun ni. Kalau tahun lepas ada juga icon watak puppy sempena tahun 2018..πŸ˜¬πŸ˜‚

      Padam
  10. salam tahun baru 2019. semoga heppy2 selalu =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Happy 2019 buat SYM juga, kita ceria selalu sambil berjaga-jaga ✌😎

      Padam

Kata-kata itu mencerminkan peribadi kita, maka berkatalah akan hal-hal yang baik 😊

Popular 30 Hari Lepas