Ahad, 14 Julai 2019

Apa Ada Dalam Paper Bowl Itu?

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, entri review makanan datang lagiii (ya, topik makanan ni memang menarik sangat) πŸ˜‚πŸ˜‹. Hangpa dah pakat cuba menu KFC snek jimat GO BOWL? 🍟+πŸ— = πŸ˜„

KFC Original GO BOWL - RM3.90 (ala carte, takeaway)

Baru-baru ini cheq berkesempatan untuk singgah ke KFC Kangar sekejap semata-mata dengan hajat ingin menapau (bungkuih bawak balik) KFC Golden Egg Crunch, tapi... malangnya, menu tu dah sold out buat hari tu...😒. Maka, dalam tengah sedih-sedih sambil beratoq tu, cheq pun belek-belek la menu KFC apa yang cheq belum cuba lagi, lepas tu cheq pun order la GO BOWL original, selain nuggets, cheezy wedges, coleslaw dan colonel burger... 😬


Pada pendapat tekak cheq, penilaian cheq berkenaan KFC Original GO BOWL adalah seperti berikut:

Harga - Pada cheq, ianya berpatutan dengan kualiti dan saiz produk makanannya πŸ‘Œ

Kelazatan - Cheq bagi markah 3½ bintang dari 5 bintang. Ada ketulan ayam goreng tanpa tulang, kentang goreng, kuah gravy original dan emping cili kering. Rasanya just nice (namun tiada WOW factor) dan memang sepertimana yang dijangka cheq. Sedap dimakan dengan segera, kurang sesuai untuk ditapau/bungkus bawa balik sebab nanti dia jadi soggy (lembik dan lembap) πŸ˜…

Keberbaloian - Berbaloi dengan harganya. Nampak saja macam kecil tapi ianya boleh mengenyangkan perut yang sedang berkeroncong meminta diisi. Kalau terpaksa beratur panjang untuk membeli ini lagi, cheq sanggup beratur kurang dari 5 minit saja. Kalau perlu beratur lebih dari 5 minit, cheq tak sanggup tunggu dah πŸ˜€


OKlah, sekian dulu ulasan pendapat personal cheq berkenaan KFC Original GO BOWL. Apa-apa pun cheq gembira kerana berkesempatan juga untuk mencuba menu ini. Syukur Alhamdulillah 😊



Jumpa lagi di lain entri!
πŸ™‹

26 ulasan:

  1. İnteresting food 😊 thanks for your sharing 😊 have a nice day...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you..KFC food items are always interesting πŸ˜„

      Padam
  2. It looks very tasty. I am following your beautiful blog and I will be very happy if you follow me too 😊. Greetings from Austria 😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi Deria, thank you so much ❤
      Sure! Greetings from Malaysia πŸ˜„

      Padam
  3. woib..bijik lada bersusun...sedapnyaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lada tu buat penyeri hidangan hihi πŸ˜†

      Padam
  4. sedap ya? sbb x penah bli. selalu beli potato loaded tu hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kira orait juga laa, buat lega perut yang tengah kebuloq πŸ˜†

      Padam
  5. Kedua-dua KFC Value Bowls memang saya minat. Tapi kalau disuruh pilih salah satu, saya akan pilih KFC Loaded Go Bowl sebab ada sos cheezy wedgesπŸ˜‚.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok nanti cheq nak try semua value bowls yang ada πŸ˜†

      Padam
  6. owh ade chili flakes ke.. baru taw hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau depa tak bubuh ni memang agak hambar ja rasanya πŸ˜…

      Padam
  7. Saya lebih suka Loaded go bowl sebab ada cheese. Apa2 pun produk kfc semua sedap sedap . I am your new follower btw. It will be glad if you follow me back :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan? Dari cheq kecik sampai laa ke tua ni, KFC memang selalunya ohsem πŸ˜„

      Tq Tq! Together-gether we follow-memolow la naa πŸ˜†

      Padam
  8. Hari tu pergi KFC tak nampak pula yang ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada kat hujung-hujung menu board tu agaknya πŸ˜†

      Padam
  9. lama dah tak masuk KFC. Menggoda betul la. Hahaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti singgah kepci boleh la try go bowl ni πŸ˜‹

      Padam
  10. last 2 weeks ada jengah kfc, beli bucket 15 ketul ayam.
    tak perasan yg ni, cik suerin.
    hmmmm aida ni sejenis suka try, kalau sensorang lah.
    dgn anak2, prefer beli yg biasa jer.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti boleh la AIDA try go bowl ni next time ke kepci, better dine in baru ok rasa go bowl ni πŸ˜„

      Padam
  11. sedap go bowl KFC ni...nak nyum dalam kereta pun senang....hahaha

    BalasPadam
  12. Masalah KFC ni satu je.. buat kami tertarik..! apa masalah depa ni? hahaha loaded go bowl depa pun bukan calang2, anak kami cukup suka.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu bukan masalah kepci, tu masalah peminat setia kepci..πŸ˜†

      Padam
  13. x penah try yang ni lagi.. selalu kalo on the go amek
    yang mashed potato tu.. sedap n kenyang =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti ni cheq nak try hat mashed potato la pulak πŸ˜‹

      Padam

Komen hangpa tanggungjawab hangpa la naa, timakasih sudi singgah sini ❤

Popular 30 Hari Lepas