Isnin, 19 April 2021

Jus Nenas yang Bergas dan Menyegarkan dari HAUSBOOM

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, hari ini sudah pun masuk seminggu kita berada dalam bulan Ramadhan tahun 2021... begitu cepatnya masa berlalu kan? Boleh tahan mencabar tahun ni... bertabahlah kita noo... 💪🏻😷

Okeh, cheq nak bercerita pasai produk minuman tempatan dari HAUSBOOM pula kali ni... agak lama dah produk ni berada di pasaran sebenarnya, cuma cheq ja yang baru nak mencubanya ðŸ˜ŽðŸ˜‹

HAUSBOOM sparkling pineapple juice - RM3.90 (harga dari kedai serbaneka U-Station)

Baiklah... pada pendapat tekak cheq, penilaian cheq adalah seperti berikut: 

Harga - Pada cheq, harganya berpatutan dengan kualiti dan rasa produk minumannya yang cukup sedap lagi menyegarkan 😎

Kelazatan - Cheq bagi markah 4½ bintang dari 5 bintang. Kombinasi rasa jus nenas dan air bikarbonat (sparkling water) yang tidak berapa menyengat ni sangatlah sedap lagi menyegarkan. Cheq ni tak suka sangat nak minum air bergas sebenarnya, tapi yang ni cheq suka sebab tahap 'sparkling'nya tu tidak jelas sangat, lepas tu rasa jus nenasnya memang tulen, langsung tak ada rasa artificial 👍🏻✨

Keberbaloian - Berbaloi dengan harga dan rasa produk minumannya. Nanti cheq nak borong perisa-perisa sparkling jusnya yang lain pulak 😆




Sekian dulu ulasan pendapat personal cheq berkenaan produk minuman sparkling fruit juice tempatan yang agak unik ni. Teringat cheq masa zaman kanak-kanak dulu, suka sangat minum sparkling Ribena dalam botol kaca yang kecik tu 😆


Jumpa lagi di lain entri!
🙋

14 ulasan:

  1. wow kababoom rasanya tu kut

    BalasPadam
  2. yg sparkling ni tak jumpa lg... tp ada yg ckp air biasa tu manis giler.... hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang biasa tu cheq tak pernah try lagi 🤓

      Padam
  3. hausboom ni rasa jus premium..boleh try nanti..

    BalasPadam
  4. Thanks for your sharing...

    BalasPadam
    Balasan
    1. It's a very delicious non-alcoholic sparkling local beverage with real fruit juice 🤓

      Padam
  5. Sama tidak suka ais gas. Kalau tidak kuat macam air soda herbs bolehlah terima.
    Air ini dapat ulasan yang bagus daripada Cik Suerin :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap lagi menyegarkan, dan tak tajam pun gasnya. Tu yang cheq boleh tersuka produk HausBoom ni 🤓

      Padam
  6. Tak perenah lagi rasa sebarang minuman haus boom. Sedap tu jus nanas tapi bergas ni saya kena tolak sebab tak boleh air bergas. Tapi tempting betul tengok air bila waktu nak berbuka ni. tak sabar nak minum air :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gas dia tak tajam pun, tapi kalau memang sensitif dengan air bergas tu eloklah jangan diminum huhuu..😅

      Padam
  7. penah try Hausboom tapi perisa lain x ingt da lama da hehe.. sesekali nak sparkling water kan.. ni sedap ni time bukak posa lega tekak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sesekali nak sparkling water campoq fruit juice..nyaman sungguh 🤓✨

      Padam

Komen hangpa atas tanggungjawab hangpa la naa, timakasih sudi singgah sini ❤