Khamis, 16 Mei 2019

Zinger Lada Hantu KFC Bun Dia Kaler Merah

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, pejam celik pejam celik, sibuk-sibuk kalut sana kalut sini, dah pun masuk hari ke-11 kita berpuasa di bulan Ramadhan ni noo... cepatnya masa berlalu kan... πŸ€“⌚⏳

Okeh, cheq nak bercakap pasai makanan lagi nih (warning siap-siap ni)... bagi yang tengah berpuasa tu mohon bersabaq dan jangan hangin dengan cheq naa, nanti masuk waktu berbuka nanti bolehlah pi singgah ke cawangan KFC yang paling hampir untuk order menu yang cheq nak review ni: KFC Ghost Pepper Zinger... πŸ”πŸŒΆπŸ˜‹

KFC Ghost Pepper Zinger (RM10.40) - a' la carte take away, single burger.

Ni sebenarnya cerita sebelum masuk bulan Ramadhan lagi, sekarang baru cheq terhegeh nak buat review πŸ˜‚

Iklan promosinya telah berjaya mengusik perasaan ingin tahu cheq untuk mencubanya, roti bun dia warna merah oiii... pedaih berhantu macam mana laa rasanya kannn... kena try nih! πŸ˜†




Menarik kan iklannya? Baiklah... pada pendapat tekak cheq, penilaian cheq adalah seperti berikut:

Harga - Pada cheq, harganya agak sedikit up dan kurang sepadan dengan jenis dan kuantiti produk makanannya. Kalau dilebihkan sedikit jumlah nacho/tortilla chips kat dalam tu, mungkin baru boleh jadi OK laa kot (pendapat cheq saja naa...) πŸ˜„

Kelazatan - Cheq bagi markah 3 bintang dari 5 bintang. Kalau dilebihkan jumlah chips dan dipedaskan lagi sosnya, mungkin markah akan dinaikkan sebanyak 0.5 bintang 😬

Keberbaloian - Kalau terpaksa beratur panjang untuk membeli ini lagi, cheq tak sanggup beratur dah. Cukuplah cheq mencuba menu ini sekali saja demi memuaskan curiosity semata-mata. Roti bun dia warna merah oii, maunya tak curious cheq dibuatnya... πŸ˜‚


OKlah, sekian dulu ulasan pendapat personal cheq berkenaan KFC Ghost Pepper Zinger. Apa-apa pun cheq gembira kerana berkesempatan juga untuk mencuba menu ini. Syukur Alhamdulillah 😊



Jumpa lagi di lain entri!
πŸ™‹

10 ulasan:

  1. ooo produk baru ya boleh laa try cari nnt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ghost Pepper ni ada juga versi twister, cheq baru cuba yang zinger ja. Mungkin yang twister tu better lagi, mungkin laa..πŸ˜„

      Padam
  2. Balasan
    1. Boleh laa rasanya KakPI, 3/5 bintang pada cheq 😎

      Padam
  3. Bun dia color merah. Tak try lagi ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuba la kalau cukup curious nak try hihi 🧐

      Padam
  4. Sos dia kurang pedas?? Ingatkan dah pedas..belum try lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pada cheq sos dia masih tak cukup 'kick', level kepedasannya belum mencapai tahap 'hantu' lagi πŸ˜†

      Padam

Kata-kata itu mencerminkan peribadi kita, maka berkatalah akan hal-hal yang baik 😊

Popular 30 Hari Lepas