Selasa, 19 Mac 2019

Jalan-jalan Cari Sushi di Perlis

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, cheq tukaq selera makan la pulak sekali-sekala... pekena makanan Jepun pun best juga kan... 🍣🍤🍚😋

SUSHI KING cawangan Kangar, Perlis 👍✨

Ahad, 3 Mac 2019

Kerepek Pisang Tanduk Rangup cara Cheq

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, salam bulan Mac! Cheq mulakan bulan ni dengan entri masak-masak sajalah naa, dengan entri kerepek pisang tanduk rangup. Hangpa kenai dak pisang tanduk tu rupa dia macam mana? 😄👇👇
Sila tengok gambaq kolaj ni dari kiri ke kanan dan atas ke bawah naa... ni merupakan proses penukaran dua biji pisang tanduk muda yang bersaiz gergasi ke kerepek pisang yang cukup sedap dan rangup! 🧐✨

Sabtu, 23 Februari 2019

Kuetiow Kungfu Sedap di Jalan Seri Lanchang, Perlis

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, pernah dengar masakan yang diberi nama Kuetiow Kungfu dak? Haaa... dalam entri kali ni izinkan cheq untuk berkongsi dengan hangpa semua kat mana ada juai Kuetiow Kungfu yang sedap di dalam negeri Perlih nih... 😋

Kuetiow Kungfu dari restoran Zainonfetry di Jalan Seri Lanchang, RM6 sebungkoih. Power baqhang... 👍✨

Jumaat, 15 Februari 2019

Aiskrim Kuda Bertanduk Satu

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, sudah cuba aiskrim WALL's UniCornetto yang tengah meningkat popular sekarang ni? Mesti ramai dah pakat mencuba aiskrim WALL'S yang terkini ni kan? Cheq ja kot yang baru sempat nak merasa. Punya laa takmau terlepas kapal, sana sini ada review eskrem ni... cheq pun nak la buat review jugakkk 😆😆😆

WALL's UniCornetto - RM3.20. Unicorn la pulak noo... layan ja lah, aiskrim ni Halal tau, jangan pi kata tak Halal pulak naa... 😇

Jumaat, 8 Februari 2019

Ciplukan? Natang apa tu?

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, ada yang masih dok seronok bercuti beraya Cina lagi ka? 👲👲👲

Dalam entri kali ni cheq nak berkongsi cerita pasai Ciplukan atau nama lainnya 'Morel berry'. Buah ni termasuk dalam kategori buah liar dan selalunya tidak dipedulikan oleh orang kita (termasuklah cheq hihihi) 😬

Ahad, 20 Januari 2019

Bila Tengah Blur Nak Makan Apa

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, sekarang ni dahhh pun masuk ⅔ bulan Januari tahun 2019 kan, laju sungguh laa masa berlalu 😅. Entri cheq kali ni lebih kepada nak tahu menu KFC apa yang hangpa cenderung untuk order apabila tengah blur atau takdak idea nak makan apa-apa menu yang spesifik di KFC... boleh pulak macam tu noo, ka cheq sorang ja yang selalu ada perasaan blur dalam bab nak order makanan ni... 😅

KFC Twister Box, RM15.50 (dine-in) dengan minuman Iced Lemon Tea. Twister ialah menu Kepci yang cheq cenderung untuk order apabila masuk KFC tapi tak ada keinginan nak cuba menu apa-apa secara spesifik. Kiranya KFC Twister ni dah jadi macam 'standard menu' bagi cheq la bila ada perasaan macam nak makan Kepci, ataupun bila nak jumpa member lama pastu bercadang nak lepak sambil makan-makan di Kepci... 😂

Ahad, 13 Januari 2019

Resepi Pincuk Terung Pipit Cara Cheq

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, pernah makan PINCUK tak? Hangpa kenai dak PINCUK tu benda apa?  đŸ˜‹đŸ˜‚

Pincuk Terung Pipit, cara cheq... 😎👌

Sabtu, 5 Januari 2019

Dua Ribu Sembilan Belas dahhh...

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, selamat tahun baru 2019!!! 🎉🎊✨



via GIPHY
Sumber gif: Hazelnut Blvd via giphy.com


Hadoih laa, hari ni baru 'dan' cheq nak update blog aih, banyak perkara cheq nak kena bagi settle dari hujung tahun lepas sampai la ke awai tahun ni, busy sungguh aih noo 😅... Alhamdulillah hari ni boleh la cheq nak rilek-rilek sikit sambil meng-update blog cheq yang baru berumur lebih kurang 4 bulan nih 😎...

Popular 30 Hari Lepas