Ahad, 23 Disember 2018

Antara Penyebab Insomnia dan Kemurungan adalah...

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, ada yang sudah tahu pasai kesan-kesan negatif 'blue-light' atau cahaya biru yang kita dok biasa tenung lama-lama setiap hari siang dan malam kat gajet-gajet elektronik kita yang canggih-manggih belaka tu? πŸ“±πŸ’»πŸ“±

Boleh juga tonton video ini di YOUTUBE

Sabtu, 15 Disember 2018

Cerita Jalan-jalan Cari Bunga di Bulan Julai

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, sebelum masuknya tahun baru 2019 yang semakin hari semakin menghampiri kita ni, cheq nak berkongsi cerita sikit pasai Pesta Orkid dan Flora UTC Perlis yang telah berlangsung di Kangar dalam bulan Julai yang lalu. Sempat jugalah cheq terjah pesta flora yang berlangsung selama 10 hari di hujung bulan Julai lepas tu, meriah sungguh la pesta tu dengan pelbagai jenis pokok bunga (kebanyakannya orkid lah) dan anak pokok buah-buahan yang cukup menarik hati para pengunjung yang gemar bercucuk tanam dan sukakan bunga-bungaan 🌹🌺🌻

Khamis, 6 Disember 2018

Segmen Blog Review 2018

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, cheq nak habaq kata cheq join segmen blogger lagiiii, kali ni segmen blog review pula... hihi 😁

Sabtu, 1 Disember 2018

Ayam Rangup Gochujang Pedas KFC la pula!

Assalamualaikum warga bloggers Malaysia yang budiman semua, pejam celik pejam celik dahhh masuk bulan 12 noo, dah nak masuk tahun 2019 dah kita ni. Cepatnya masa berlalu kan... anyway ada yang sudah mencuba menu KFC yang terbaru - Spicy Gochujang Crunch? Sensasi menu ayam goreng ala Korea nampaknya telah muncul kembali  di KFC chu' olls, i olls pun terjah laaa hihi... πŸ˜†πŸ—πŸ—πŸ—

KFC Spicy Gochujang Crunch - set combo 3 ketul ayam dengan harga yang tak sampai RM17 pun. Dalam set ni ada 3 ketul ayam, ada sos gochujang madu pedas (yang tak pedas mana pun),  ada coleslaw, ada kentang putar dan juga minuman (cheq pilih mango drink) πŸ‘

Popular 30 Hari Lepas